Zo maak je een glutenvrij broodje kebab

Zo maak je een glutenvrij broodje kebab

Er zijn van die glutenvolle dingen die je enorm mist wanneer je een glutenvrij dieet moet volgen. Een kaasstengel, een hotdog van de Hema en zo ook een broodje kebab. In dit artikel geef ik tips hoe je een glutenvrije variant kunt maken. Van het vlees tot het juiste broodje en de lekkerste toppings!

Glutenvrij broodje kebab

Een broodje döner kebab is van oorsprong een Turks gerecht waarbij in principe gekruid lamsvlees wordt gebruikt. Uiteraard kun je hier ook ander vlees voor gebruiken, hieronder ga ik je wat suggesties geven. Ook zullen vegetarische opties aan de orde komen voor de vegetariërs onder ons. In een Turkse zaak wordt het broodje vaak geserveerd met sla, tomaat en knoflooksaus. Optioneel kun je er friet of rijst bij bestellen!

Het vlees

Voor mijn glutenvrije broodje kebab gebruikte ik vegan döner stukjes van Like Meat. Ik kocht deze bij supermarkt ReWe in Duitsland, hierdoor is deze niet voor iedere Nederlander makkelijk te verkrijgen. Daarom geef ik je hieronder wat suggesties voor vlees wat je makkelijker kunt vinden in Nederland.

Deze kun je vinden bij Albert Heijn.

Kipdijfilet reepjes werken ook prima voor je glutenvrije broodje kebab!

Voor de vegetariërs onder ons: je zou producten van De Vegetarische Slager kunnen gebruiken (kunnen wel sporen bevatten). Verder heeft Quorn ook Vega stukjes en Albert Heijn 3 soorten tofu roerbakreepjes!

glutenvrij broodje döner

Het broodje

Voor dit artikel gebruikte ik als broodje de glutenvrije pitabroodjes van BFree. Je vindt deze onder andere bij Albert Heijn en bij een aantal glutenvrije webshops. Ook de pitabroodjes van Genius zijn handig. Daarnaast zijn de wraps van Schär en Bfree flexibel en zacht, zeker geschikt voor een glutenvrij broodje kebab. Maar dan in wrapstyle!

De toppings

Wat toppings betreft kun je helemaal los gaan. Zelf hield ik het bij gesneden sla en tomaat, dat vind ik prima en voldoende. Maar je zou ook het volgende kunnen toevoegen:

  • Uienringen
  • Fijngesneden augurk of komkommer
  • Julienne rode kool of wortels
  • Feta

De knoflooksaus

Voor dit artikel ben ik even uitgegaan van knoflooksaus, omdat een broodje döner kebab officieel daarmee geserveerd wordt. Hieronder een overzicht van 6 glutenvrije knoflooksauzen. Onderstaande sauzen zijn te koop bij Jumbo en/of Albert Heijn.

Ga jij ‘m ook maken?

Hopelijk heb ik je met dit artikel kunnen inspireren en ga jij ook eens een glutenvrij broodje kebab maken. Het is niet moeilijk, maar zeker lekker zo af en toe! Ideaal voor het weekend of op doordeweekse avonden waarop je wat minder tijd hebt.

Ik maakte ook al eerder een glutenvrije Turkse pizza, dat recept vind je hier:

glutenvrij broodje döner

Facebooktwitterpinterestlinkedin

3 thoughts on “Zo maak je een glutenvrij broodje kebab

  1. Heb je toevallig ook een recept voor glutenvrije Turkse pizza? Mijn dochter van 14 jaar zegt steeds het ruikt zooooo lekker, kunnen we dat niet na maken??? Ben benieuwd!
    Gr. Edith

  2. Het jammere aan de kipdijfiletreepjes van de AH is dat ze exact hetzelfde smaken als hun shoarma, maar ik ga de “Lekker & Anders Kip kebab” absoluut een keer proberen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *