Gardameer glutenvrij: dag 1 en 2 van mijn vakantie

Gardameer glutenvrij: dag 1 en 2 van mijn vakantie

In augustus verbleef ik samen met Matthijs en twee vrienden anderhalf week in omgeving Gardameer. Het was een glutenvrij paradijs en ik heb enorm genoten. Omdat jullie reacties overweldigend waren, heb ik besloten om mijn ervaringen te delen om zes losse posts. Vandaag trappen we af met de eerste! Is omgeving Gardameer glutenvrij goed te doen?

Dag 1: overnachten in Oostenrijk

Terwijl we vorig jaar een retourticket Amsterdam-Milaan kochten voor €200 per persoon, besloten we dit jaar met de auto naar het Gardameer te gaan. Vorig jaar was ik gebonden aan 1 koffer als ruimbagage, dit jaar kon ik meer meenemen. Wat ook meteen het gevaar was, want uiteraard nam ik teveel mee. Hieronder vind je een lijstje met de producten die ik meenam:

  • Mijn airfryer, omdat we ruimte hadden. En om ter plekke broodjes af te bakken en diepvriesproducten te proberen.
  • Maiswafels
  • Wasa crackers
  • Schär Bon Matin en Bon Raisin
  • Drinkbouillon
  • Kleine porties jam
  • Plastic bestek
  • 2 pakken Lidl afbakbroodjes voor de eerste dagen
  • Yumyum rijstnoodles kip
  • Voor onderweg: komkommer, rice crackers met hummus, twee belegde tijgerbolletjes van Bakker Leo, kaasblokjes, cervelaatworstjes (Albert Heijn), Skittles en een zak naturelchips.

Onderweg ontdekt bij een tankstation: Lay’s paprika is in Duitsland wél glutenvrij.

We vertrokken op zondag en maakten een tussenstop in Oostenrijk om te overnachten. Wat een prachtig land, op de lijst voor volgend jaar?

Een overwinning voor mij: we gingen op de bonnefooi en boekten van tevoren geen accommodatie. Uiteindelijk belandden we via Booking bij Hotel Seelos in Seefeld in Tirol. Met glutenvrije diner- en ontbijtmogelijkheden, bleek na wat mailcontact vanuit de auto.

Als diner koos ik voor zalmfilet met asperges en aardappels. Een heerlijk AVG’tje voorafgaand aan een week vol pizza en pasta. De zalm smaakte heerlijk, de drie gerechten van mijn gezelschap waren minder bijzonder.

Maandag

Wakker geworden tussen de bergen! Het hotel is overigens een aanrader: mooi uitzicht, je kunt in de avond nog gezellig een drankje doen en de kamers zijn ruim en typisch Oostenrijks ingericht. We scoorden de kamers voor €55 per persoon inclusief uitgebreid ontbijtbuffet. Bij aankomst had ik bij de receptie al aangegeven dat ik graag een glutenvrij ontbijt wil.

Het personeel keurig aanzetten met drie glutenvrije broodjes. Ik vroeg om wat kaas (want alles was in buffetvorm) en kreeg mozzarella met tomaat. Verder nam ik een verpakte portie Nutella, roomboter en een gekookt ei. Ik ben geen grote eter in de ochtend, dus prima.

Na het uitchecken brachten we nog een bezoek aan de plaatselijke supermarkt Coop. Om wat flesjes drinken in te slaan en uiteraard het glutenvrije schap te checken. Ik nam glutenvrije ontbijtgranen mee, een broodmix en goedkope lasagne. Op naar Italië, wat vanaf daar nog maar dik 3 uur rijden was. 

Bij het eerste Italiaanse tankstation spotte ik meteen al glutenvrije producten. Zelfs pringles!

Zelfs op de ijskaart is senza glutine aangegeven. Dit belooft weer een heerlijke vakantie te worden!

De eerste glutenvrije koekjes zijn ook gespot.

We konden pas om 4 uur in onze accommodatie, maar om meteen in Italiaanse sferen te raken lunchten we bij Bella Vista in Peschiera del Garda. Een mega toeristische kustplaats – nog erger dan september vorig jaar – maar wel met een goede glutenvrije en uitgebreide kaart. Ik koos voor de glutenvrije lasagne en dat was, met uitzicht op de haven, niet verkeerd!

Om nog meer tijd te doden, deden we onze eerste inkopen bij de Lidl in Peschiera. Met heel fijn glutenvrij aanbod (en ook lactosevrij) Tip: de Lidl tussen Peschiera en Sirmione is iets verder rijden maar veel fijner, ruimer en minder druk.

We verbleven in B&B La Terrazza in Pozzolengo. Over de accommodatie in de volgende verslagen meer!

Omdat we laat lunchten, maakten we als avondeten een simpele salade met ingrediënten uit supermarkt Peroni tegenover onze B&B en de dingen die we kochten bij Lidl. Een salade met sla, komkommer, nectarine, buratta en pesto. Daarnaast gooide ik wat broodjes in de airfryer.

Pozzolengo ligt 10-15 minuten onder het Gardameer en is verder echt een gehucht. Maar toch had de plaatselijke supermarkt een glutenvrij aanbod, fijn!

Op naar dag 3 en 4

Dit was het eerste reisverslag over mijn trip naar het Gardameer. Toen we deze accommodatie boekten, zagen we op Booking.com meteen al een glutenvrije ontbijtcorner op de foto’s. In mijn volgende verslag lees je hoe mijn eerste ontbijtje me beviel.

Facebooktwitterpinterestlinkedin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *