Opletten geblazen: In deze frisdranken zit gluten!

Opletten geblazen: In deze frisdranken zit gluten!

Voordat ik aan een glutenvrij dieet begon had ik nooit verwacht dat in frisdranken gluten kan zitten. Maar helaas is het bij sommige frisdranken wel het geval. Aangezien een gewaarschuwd mens voor twee telt: hierbij de frisdranken die je met een glutenvrij dieet moet vermijden.

Dit artikel is niet bedoeld als bangmakerij, maar om te zorgen dat jullie alert moeten blijven op het lezen van etiketten. Ook bij producten waarvan je nooit had gedacht dat er gluten in zou zitten…

Walden organic iced tea Peach & Jasmine

In onderstaande ijsthee zit gluten! Er zit gerstemoutextract in.

Little Miracles Black Tea Peach

Regelmatig drink ik een ijsthee van Little Miracles. Maar toen ik laatst een pakket opgestuurd kreeg met meerdere soorten, kwam ik erachter dat onderstaande gluten bevat. Er zit gerst in.

Rivella Green tea

Op een verjaardag dronk ik ooit 3 glazen van deze ijsthee. Echt last heb ik er niet van gehad, althans niet dat ik me bewust herinner. Toch laat ik deze voortaan staan. Er zit gerstemoutextract in.

Zonnatura Sappa Rode Vruchten & Groenten

Van collega-blogger Mirjam kreeg ik de tip dat Zonnatura Sappa ook gluten bevat. Er zit tarwezetmeel in!

Naturfrisk cola

In een tentje in Groningen maakte ik voor het eerst kennis met organic cola. Sindsdien ben ik bijna nooit een organic cola tegengekomen die geen gluten bevat. Er zit gerstemout in deze van Natufrisk.

Whole Earth cola

Ook onderstaande organic cola van Whole Earth is niet glutenvrij. Er zit gerstemoutextract in.

Regelmatig lees ik online discussies of gerstemout(extract) nou wel of niet glutenvrij is. Volgens sommige fabrikanten zit het aangetoond onder de norm. Maar persoonlijk eet ik het niet, omdat het toch dikgedrukt is op het etiket. Ben je benieuwd naar het exacte glutengehalte in een product? Neem dan altijd contact op met de fabrikant.

Wist jij dat er in frisdranken gluten kan zitten? En welke frisdranken met gluten ben jij nog meer tegengekomen? Dan kan ik die toevoegen aan dit artikel!

Facebooktwitterpinterestlinkedin

4 thoughts on “Opletten geblazen: In deze frisdranken zit gluten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *