Restaurant Review: De Zoete Inval glutenvrij

Restaurant Review: De Zoete Inval glutenvrij

Ter ere van de verjaardag van een vriendin, at ik gisteravond met een groep vrienden bij Bistro De Zoete Inval in Zwolle. Hier staat een proeverijmenu centraal, waardoor je veel verschillende gerechtjes kunt proberen. Hoe De Zoete Inval glutenvrij bevallen is? Lees het hieronder.

Proeverijtjes

Ongeveer een week van tevoren hadden we gereserveerd. Omdat ik dit niet zelf gedaan had, besloot ik een dag van tevoren nog even te bellen. Glutenvrij bleek inderdaad goed doorgegeven en was geen probleem. Mij werd verteld dat ze al jaren werken met een glutenvrije en lactosevrije aanduiding op de menukaart. Ook wordt er bij het maken van een nieuwe kaart altijd al goed rekening mee gehouden.

De menukaart van De Zoete Inval bestaat uit tien voorgerechten, twee soepen, elf hoofdgerechten en zes nagerechten. De gerechten die gluten en/of lactose bevatten, zijn voorzien van een logo. De gerechten zonder logo zijn glutenvrij of glutenvrij te maken. Hetzelfde geldt voor lactosevrij. Je betaalt voor het proeverijmenu trouwens €27,50. En dineer je tussen 17.00 en 19.30? Dan krijg je ook nog eens 15% korting.

Voor de glutenvrije gasten vallen in totaal zeven gerechten af. Dat is niet veel als je het mij vraagt, met een kaart van 29 gerechten. Ik ben wel anders gewend van de meeste restaurants, waar vaak toch minstens de helft afvalt. Dit vaak in verband met pasta’s, brood, dressings of sauzen.

Mijn voorgerechtjes

In totaal verorberde ik twaalf gerechtjes, wat de prijs van €27,50 erg schappelijk maakte. Hieronder laat ik je de gerechtjes zien en vertel ik er kort wat over.

de zoete inval glutenvrij

Nadat onze drankjes geserveerd waren, kregen we brood met kruidenboter. Zonder te vragen kreeg ik een glutenvrij broodje. Dit was lekker brood en ik ben dan ook benieuwd waar het vandaan komt.

de zoete inval glutenvrij

Mijn eerste gerechtje was de geitenkaas in spek en honing. Erg lekker! Geitenkaas heb je nooit teveel, als je het mij vraagt.

de zoete inval glutenvrij

Salade met carpaccio. Hier zat wat weinig smaak aan vond ik. Had wat zouter gemogen door meer pesto en/of kaas toe te voegen.

de zoete inval glutenvrij

Zwolse mosterdsoep! Heel erg lekker en precies een goede portie.

de zoete inval glutenvrij

Skagen! We moesten even Googlen wat dit precies is. Het is een garnalencocktail op een geroosterde witte boterham. Een typische Zweedse lunch/ voorgerecht. Voor mij uiteraard met glutenvrij broodje.

de zoete inval glutenvrij

Een salade nicoise met een flink stuk tonijn. Dit vond ik een van de lekkerste gerechten, ondanks dat ik wel een dressing miste.

Mijn hoofdgerechtjes

de zoete inval glutenvrij

Mijn eerste warme gerechtje van de avond: spareribs. Erg fijn dat deze glutenvrij zijn, vaak vallen deze in restaurants namelijk af voor glutenvrije eters. De spareribs waren top en de saus bijpassend.

de zoete inval glutenvrij

Heerlijke knoflookgarnalen!

Mijn nagerechtjes

de zoete inval glutenvrij

Ik ben niet echt een toetjes-persoon, maar deze avond wel. De crème brûlée bestelde ik schaamteloos twee keer.

de zoete inval glutenvrij

Het dessert van de chef was aardbeienparfait. Heel erg lekker en een flinke portie.

de zoete inval glutenvrij

Tot slot (met een wat wazige foto): limoen kokos bavarois. Het wordt wat eentonig, maar is wel de waarheid: wederom een erg lekker dessert.

Eindoordeel De Zoete Inval glutenvrij

Je leest het al: ik ben enorm enthousiast. Meestal vind ik het in een restaurant moeilijk om per gang één gerecht te kiezen. Bovendien kan ik erg teleurgesteld zijn wanneer een gekozen gerecht dan ook nog eens tegenvalt. Bij De Zoete Inval is het voordeel dat je alles kunt proberen wat je wilt. En bevalt iets je goed? Dan bestel je het gewoon nogmaals.

Aanvankelijk vond ik het best spannend om hier te gaan eten. Je eet door de proeverij-constructie veel gerechtjes door elkaar. Dat is dan altijd maar een kwestie van afwachten. Maar met de vermelding coeliakie al op de menukaart en behulpzaam personeel is het helemaal goedgekomen. Ik heb dan ook geen last gehad en daar ben ik erg blij om. Als het aan mij ligt, kom ik hier zeker nog eens terug. Maar niet ergens de komende maanden al, want inmiddels heb ik natuurlijk een flink deel van de menukaart getest.

Zoek jij nog meer glutenvrije hotspots in Zwolle en andere steden? Bekijk dan hier eens mijn kaart met Europese hotspots. 

Facebooktwitterpinterestlinkedin

4 thoughts on “Restaurant Review: De Zoete Inval glutenvrij

  1. Yay, fijn dat het zo goed bevallen is! Ongeveer om de twee maanden veranderen ze van kaart, passend bij het seizoen. Daarom blijft het eigenlijk leuk om te blijven komen 🙂

  2. Heerlijk restaurant inderdaad, heb er al zo’n 5x gegeten en het is altijd goed gegaan qua glutenvrij. Fijn dat je zoveel kan proberen he? Geen keuzestress meer 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *