3 x glutenvrije borrelhapjes voor een verjaardag

3 x glutenvrije borrelhapjes voor een verjaardag

Morgen ben ik jarig! En hoewel ik me in mijn hoofd nog steeds 18 voel, blaas ik morgen 28 kaarsjes uit. De tijd vliegt. Zeker als ik me bedenk dat ik een paar jaar na mijn 18e verjaardag ontdekte dat ik coeliakie had. Ik eet dus alweer meer dan 7 jaar glutenvrij! Nog steeds vind ik het leuk om nieuwe producten te ontdekken en uit te proberen en ik hoop dat dat voor altijd zo blijft. 

In dit artikel deel ik geheel in feestsfeer 3 glutenvrije borrelhapjes die je op tafel kunt zetten bij bijvoorbeeld een verjaardag. Net even wat anders dan de standaard hapjes, maar wel voor ieder wat wils. Voor de borrelhapjes gebruikte ik de producten van Schär, welke landelijk goed verkrijgbaar zijn! 

Glutenvrije bladerdeeghapjes met gorgonzola, vijg en rauwe ham

Dat kazen als gorgonzola goed gaan in combinatie met vijgen wist ik al langer. Maar nooit eerder verwerkte ik deze combinatie in een bladerdeeghapje. Op tafel in een kwartiertje en heel makkelijk te maken! 

Ingrediënten voor 12 hapjes
Voor een vega variant laat je de rauwe ham weg.

  • 1 pak Schär Blätterteig, ontdooid (haal minimaal 3 uur van tevoren uit de diepvries)
  • 75 gram gorgonzola
  • 12 theelepels vijgenjam of -chutney
  • 3-4 plakken dungesneden rauwe ham 
  • Paar blaadjes basilicum
  • 1 ei
  • Bakspray of boter om in te vetten
  • Een muffinvorm

 Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).
  2. Snijd het bladerdeeg in 12 gelijke stukken.
  3. Spray of vet een muffinvorm in, doe de stukjes bladerdeeg erin en druk licht aan op de bodem.
  4. Per vorm voeg je een kleine theelepel vijgenjam en een blokje gorgonzola toe.
  5. Bak in de oven voor ca. 12 minuten.
  6. Laat een beetje afkoelen, want dan gaan de hapjes er makkelijker uit. Serveer lauw of koud.
  7. Maak ze af met een plukje rauwe ham en basilicum. Eet smakelijk! 

Heb je geen muffinvorm? Bak ze dan los op de bakplaat met bakpapier eronder en krul vervolgens de randjes wat op!

Romige pestodip met rucola

 Pesto is altijd een goed idee! Niet alleen in een pasta of op een pizza, maar ook heerlijk op brood of een cracker. Hieronder deel ik een receptje met je die perfect is om een toastje in te dippen.

Ingrediënten

  • 200 gram zuivelspread
  • 2 theelepels pesto
  • Handje rucola
  • 1 pak Schär Cereal Crackers (in 1 verpakking zitten 6 losse pakjes, handig!)

Bereidingswijze

  1. Doe alle ingrediënten in een keukenmachine of eventueel in een blender. Heb je geen van beide? Meng de ingrediënten dan handmatig, maar hak de rucola wel eerst even fijn.
  2. Serveer in een bakje met bijvoorbeeld wat verse basilicum, peper of andere gedroogde kruiden (net wat je in huis hebt). Serveer de crackers los en eet smakelijk! 

Ham-kaas-spread

Ik ben echt gek op de combinatie ham-kaas. Op een tosti, een omelet, door een salade óf je maakt er deze lekkere spread mee. Lekker makkelijk en er zijn veel variaties mogelijk!

Ingrediënten 

  • 60 gram hamblokjes of -reepjes
  • Een stuk van 60 gram jonge kaas
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1/2 theelepel mosterd
  • 1 pak Schär Crackers

Bereidingswijze

  1. Hak de ham en kaas fijn tot kleine blokjes
  2. Doe in een kom en voeg de mayonaise en mosterd toe. Meng tot een smeuïge spread. Eet smakelijk!

Variatie? Je kunt ook kwark gebruiken in plaats van mayonaise. En voeg ook zeker blokjes augurk of ananas toe! 

Gebruikte producten en verkrijgbaarheid

In dit artikel gebruikt ik de volgende 3 producten van Schär:

  • Blätterteig
  • Crackers
  • Cereal Crackers

Je koopt deze producten onder andere bij Jumbo en Albert Heijn. Niet te krijgen in jouw filiaal? Bestel dan eens online of vraag in de winkel of het voor je besteld kan worden! 

Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking met Schär.

Facebooktwitterpinterestlinkedin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *