15 x glutenvrije vegaburgers

15 x glutenvrije vegaburgers

De laatste jaren krijg ik steeds vaker de vraag welke glutenvrije producten ook vegetarisch zijn. Al eerder schreef ik een artikel over glutenvrije vleesvervangers, maar die is inmiddels al verouderd. Ik weet niet precies welke producten daaruit nog op de markt zijn. De komende tijd ga ik deze content opschonen en dat trap ik vandaag af met een artikel over glutenvrije vegaburgers! De laatste tijd heb ik namelijk onder andere 2 burgers ontdekt die wij nu haast wekelijks in de koelkast en vriezer hebben liggen.

Dit artikel is geschreven op 26 februari 2021 met de productinformatie die op dat moment online beschikbaar was. Ingrediëntenlijsten willen nog wel eens veranderen. Check daarom altijd zelf de ingrediënten voordat je een product eet of koopt. Je bent verantwoordelijk voor je eigen dieet.

Vegetarische hamburgers van Beckers – €2,99 per 4

Je zou het dus totaal niet verwachten van een merk als Beckers, maar deze vegetarische hamburgers voor oven & airfryer zijn glutenvrij volgens de ingrediëntenlijst. Ze liggen hier sinds eind 2020 standaard in de vriezer bij ons thuis. En dit zijn de goedkoopste uit dit artikel, deze burgers zijn slechts €0,75 per stuk. Mijn vriend en ik bereiden deze in de airfryer en eten deze tussen een glutenvrij hamburgerbroodje met een plak cheddar, maar ook ‘zo’ als onderdeel van een aardappel-groente-vlees-maaltijd.

Je koopt deze burgers onder ander bij Albert Heijn en Jumbo.

Ruig burger van Albert Heijn – €3,49 per 4

Ook deze ruig burger van Albert Heijn ontdekte ik eind 2020. Verrassend lekker en komt echt in de buurt van een runderhamburger! Duurder dan de burgers van Beckers, maar wel een heel andere, betere, echtere structuur. Meer ‘vlezig’. Op de headerafbeelding van dit artikel zie je deze burger op een hamburgerbroodje van het merk Schnitzer.

Beyond Burger van Beyond Meat – €5,99 per 2

The Beyond Burger is een tijd geleden internationaal gelanceerd. De prijzigste uit dit artikel. De smaak en structuur zijn goed, maar bij de bereiding komt een wat zurige lucht vrij. Dit ervaarden vrienden van mij ook. Geen wereldramp, maar mijn voorkeur gaat daardoor toch uit naar de ruig burger hierboven. Die ook nog eens flink goedkoper is.

Er zijn ook glutenvrije, vegetarische worsten te koop van Beyond Meat. Je koopt beide onder andere bij Albert Heijn.

Champignon Italiaanse burger van Albert Heijn – €2,79 per 2

Deze vierde glutenvrije vegaburger heb ik zelf nog nooit geprobeerd. Maar gezien ik van kaas en champignons houd, kan het bij deze burger haast niet misgaan zou je denken.

Ma Vie Sans Gluten vegaburgers – €3,25 per 2

Onderstaande 4 varianten van het merk Ma Vie Sans Gluten koop je onder andere bij glutenvrijemarkt.com

Vegan burger indian en Moroccan style van Peak’s – €4,49 voor meerdere

Met onderstaande mixen moet je nog wel even zelf aan de slag. Ook deze koop je onder andere bij glutenvrijemarkt.com

De Hobbit hennepburgers – €4,09 per 6 kleine

Onderstaande kleine burgers koop je bij Ekoplaza en zijn glutenvrij volgens de ingrediëntenlijst.

Vivera groenteschijf – €2,39

Dit was voorheen de groenteschijf. Onder andere te koop bij Plus.

PLUS Vegetarisch verse hamburgers – €2,99

Picnic vegan burger – €2,59

Te bestellen via de Picnic-app (niet in elke plaats in Nederland leverbaar)

 

Ken jij nog meer glutenvrije vegaburgers? Laat het mij dan weten, dan voeg ik ze toe aan dit artikel!

Facebooktwitterpinterestlinkedin

8 thoughts on “15 x glutenvrije vegaburgers

   1. Hoi, Marit

    De vegetarische hamburgers voor in de oven en de airfryer zijn niet glutenvrij.

    Ik heb contact gehad met de fabriek van Beckers, en die vertelden aan mij dat er een grote kans op kruisbesmetting is. In de fabriek worden ook glutenvolle snacks gemaakt. In de machines worden ook andere snacks gemaakt, de kans is groot dat de machines niet goed worden schoongemaakt. Ze adviseerde mij om het niet te eten.

    Groetjes, Resie

    1. Dank voor het delen hiervan! Ik ben op de ingrediëntenlijst afgegaan en heb ze op basis daarvan gekocht en gegeten. Heb er nu al wel een stuk of 20 op denk ik en geen last gehad. Terwijl ik erg gevoelig ben 🙂 Maar uiteraard is het aan een ieder om dit zelf af te wegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *