Zoete aardappelfriet

Zoete aardappelfriet

Een tijd terug kreeg ik op Instagram een aantal vragen hoe ik mijn zoete aardappelfriet maak. Dit recept met onder andere kerrie is zo makkelijk en lekker. Zowel als snack als bij het diner! Zoete aardappelfriet heb ik tot nu toe nog niet zo knapperig gekregen als McDonald’s friet, maar daar ben ik inmiddels aan gewend. In dit artikel laat ik je zien hoe je eenvoudig en snel zoete aardappelfriet op tafel tovert. Op deze manier kan ook jij kennis maken met deze variatie op het standaard bakkie friet.

Bereidingstijd: 45 minuten | Aantal porties: 1 tot 2

Wat heb je nodig voor de zoete aardappelfriet?

  • Twee kleine of één grote zoete aardappel
  • 1 eetlepel (zonnebloem)olie
  • 2 tl kruiden, ik gebruikte 1 theelepel paprikapoeder en 1 theelepel kerriepoeder
  • Optioneel voor de pittige eter: een snuf chilipoeder
  • Een snuf zout

Aan de slag met de zoete aardappelfriet!

  1. Verwarm de oven voor op 225 graden.
  2. Snijd de boven en onderkant van de zoete aardappel af. De schil laat je zitten! Halveer de zoete aardappel met een groot mes, ik gebruikte mijn zogenaamde kapmes van de toko. Snijd vervolgens beide helften in vieren en halveer daarna nogmaals.
  3. Doe de frieten in een grote kom water en laat een paar minuten staan.
  4. Scheur wat vellen keukenpapier af en leg deze in een vergiet.
  5. Haal de frieten uit het water en leg op het keukenpapier, dep goed droog.
  6. Giet het water uit de kom en doe de frieten erin terug.
  7. Verdeel de kruiden en olie over de frieten en meng goed door.
  8. Verspreid de frieten op een met bakpapier beklede bakplaat en bak af voor 35-40 minuten.
  9. Serveer de zoete aardappelfriet met ketchup, mayo of welke saus jij ook maar lekker vindt!
Facebooktwitterpinterestlinkedin

3 thoughts on “Zoete aardappelfriet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *