Restaurant Review: La Cucaracha Zwolle glutenvrij

Restaurant Review: La Cucaracha Zwolle glutenvrij

Mexicaans eten staat bij ons regelmatig op tafel. Zo maakte ik al eens Mexicaanse quinoa en eten we regelmatig nachoschotel. Ook de Mexicaanse pizza’s met een bodem van maïstortilla waren erg geslaagd. Ik wist al 6,5 jaar dat er een Mexicaans restaurant in Zwolle zat, maar ben er nog nooit geweest. En het zit notabene bij mij om de hoek, daar moest verandering in komen! In dit artikel vertel ik je wat je bij La Cucaracha Zwolle glutenvrij kunt scoren.

Allergenenkaart aanwezig

Op een koopzondag belandde ik samen met mijn vriend en schoonouders in de Ierse pub. We besloten uit eten te gaan. Ik heb altijd wel een shortlist in mijn hoofd van plekken waar ik onbezorgd kan eten. Maar zo last-minute is er wel kans dat een en ander vol zit. Naast de Ierse pub zit La Cucaracha, ik liep er even naar binnen om te vragen of ik hier ook glutenvrij kon eten. Online had ik al wel van iemand anders met coeliakie gelezen dat je hier goed terecht kunt.

Een glutenvrije maaltijd voor mij bereiden bleek absoluut geen probleem. Er is een allergenenkaart aanwezig en ze zouden het dan in een apart gedeelte van de keuken bereiden. Wel kreeg ik de mededeling dat ze wel met gluten werken in de keuken, maar what else is new?

Check hier de menukaart van La Cucaracha. De meeste gerechten zijn al glutenvrij en worden geserveerd met nacho’s of maïstortilla’s. De gerechten die met bloemtortilla’s geserveerd worden, kunnen (bijna) allemaal ook vervangen worden door maïstortilla’s

Mijn gerechten

Vooraf kregen we nacho’s met salsa en een pittige dip van het huis.

la cucaracha Zwolle glutenvrij

Voor mij een apart schaaltje nacho’s. Heerlijke salsa! De scherpe dip heb ik laten staan, ik ben niet zo van het pittige eten.

la cucaracha zwolle glutenvrij

Als hoofdgerecht koos ik de burrito’s: tortilla’s  gevuld met langzaam gegaard rundvlees, refried beans en cheddar
en getopt met guacamole. Ik betaalde hier €13,75 voor.

Eindoordeel La Cucaracha Zwolle glutenvrij

Waarom heb ik deze plek niet eerder ontdekt? Ik heb op de bonnefooi écht lekker glutenvrij gegeten. Heel anders Mexicaans dan hoe ik het thuis maak. Alle hoofdgerechten worden trouwens geserveerd met rijst, bonen en koolsalade. Wat het geheel echt (meer dan) vullend maakt. Het rundvlees was fantastisch lekker, dit wil ik thuis ook! Ik zal zeker terugkeren naar La Cucaracha. Prima prijzen ook en aan alleen een hoofdgerecht heb je al genoeg!

Ik schreef al eerder Restaurant Reviews over Zwolse hotspots:

En check hier waar in Zwolle je nog meer glutenvrij kunt eten! Of check mijn kaart met glutenvrije hotspots!

Facebooktwitterpinterestlinkedin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *