Glutenvrije pasta niçoise

Glutenvrije pasta niçoise

Van een salade niçoise heb je ongetwijfeld wel eens gehoord, een echte klassieker. Vandaag besloot ik er een variant op te maken door de ingrediënten te verwerken tot pastasaus. Een aantal jaren geleden maakte ik al eens een soortgelijk recept met een vriendin. Deze glutenvrije pasta niçoise mag dan wel de kleur van een panty hebben, maar smaakt heerlijk met zo’n tonijn-roomsausje. Ik gebruikte voor dit recept de glutenvrije fusillone van Pasta Garofalo.

Bereidingstijd: 25 minuten | Aantal personen: 2

Wat heb je nodig voor de glutenvrije pasta niçoise?

  • 200 gram glutenvrije pasta
  • 1 blikje tonijn op water
  • 200 gram crème fraîche
  • 2 eieren
  • 20-30 olijven
  • 200 gram sperziebonen
  • 2 tomaten
  • Een halve ui
  • 1 teentje knoflook
  • Peper en zout
  • Boter of olie om in te bakken

Aan de slag met de glutenvrije pasta niçoise!

  1. Zet 3 pannen met water op het vuur en laat koken. Één voor de pasta, één voor de eieren en één voor de sperziebonen.
  2. Haal ondertussen de zijkanten van de sperziebonen af en snijd de ui, het teentje knoflook en de tomaten.
  3. Kook in de ene pan in 8-10 minuten de sperziebonen beetgaar. In de andere pan kook je de pasta zoals aangegeven op de verpakking. In de laatste pan kook je de eieren totdat ze hard zijn.
  4. Doe ondertussen wat olie of boter in een hapjespan en fruit hierin de gesneden knoflook, ui en de tomaten.
  5. Giet het blikje tonijn af en voeg toe aan de hapjespan. Bak kort mee.
  6. Halveer de olijven en voeg toe aan het tonijnmengsel.
  7. Verwarm tot slot de crème fraîche kort mee en voeg peper en zout naar smaak toe.
  8. Giet de pasta af en serveer met de saus. Verkruimel het gekookte ei erboven. Eet smakelijk!

Eindoordeel Pasta Garofalo glutenvrije fusillone

De glutenvrije fusillone van Garofalo is trouwens heel erg lekker. Ik had in principe altijd één favoriete glutenvrije pasta: van Barilla, welke ik in Duitsland af en toe meenam. Door een Italiaanse, glutenvrije Instagrammer ontving ik al een berichtje dat die van Garofalo geweldig is, béter dan Barilla. Ze had gelijk, wàt een goede bite en heerlijke smaak! Binnenkort zal ik ook een recept met de glutenvrije linguine plaatsen, die hebben ze namelijk ook.

Zowel de glutenvrije fusillone als de glutenvrije linguine van Garofalo vind trouwens je bij 42 vestigingen van Albert Heijn. Dit zijn met name XL-vestigingen, maar je kunt de pasta ook hier bestellen op appie.nl.

glutenvrije pasta niçoise

Dit artikel bevat een product dat door een merk naar mij is opgestuurd.

 

Facebooktwitterpinterestlinkedin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *